Mandelkjeks

Linn Hansen er kvinnen bak disse nydelige kjeksene.

Jeg har postet oppskriften før, men fikk så mye skryt av de da jeg tok med en boks mandelkjeks på årsmøte i Markane Idrettslag (klubben i mitt hjerte!!) at jeg måtte legge de ut igjen, så de er enkle å finne igjen. Det tar ca 15 min å rote i hop deigen, 10 min å klemme ut kjeksene, 2 min å pensle og strø over salt og 20 min å steike – men da kan du gjøre andre ting, så de minuttene teller ikke. Nydelige kjeks (og MYEMYE sunnere en de du finner i butikken!!!) på 27 min – FORDI DE ER VERDT DET!!! 🙂

Oppskrift:

  • 2 dl mandler
  • 1 dl sesamfrø
  • 2 eggehvitter
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts sukrin
  • 2 ts fiberhusk

 Kjør mandlene i en blender/ kaffekvern eller lignende til de blir til «mel». Bland alle ingrediensene og rør godt. Form de til kjeks på et bakepapir. Jeg bruker å ha en kopp med vann ved siden av så jeg kan dyppe fingrene i – deigen er litt klissete! Pensl med eggeplommer og strø salt over. Stekes i ovnen på 180 grader i 20 – 25 min avhengig av størrelse/ tykkelse. Følg med;) (hvorfor i alle dager denne teksten skulle bli så liten vet jeg ikke – men håper du får med deg det viktigste!!)

SERVERES MED KREMOST/ PHILADELPHIA OG HVITOST 🙂 JEG LOVER DEG, NAMMIS!!!!

135 tanker om “Mandelkjeks

  1. Et lite tips! Du behøver ikke pensle med eggegulen, saltet fester seg nemlig på dem forde! Og dessuten ser de finere ut uten! 😉 De er SÅ gode! Jeg lager altid noen uten salt også, som jeg spiser med alt annet opppå! Peanøttsmør for eksempel! 😀

  2. 437947 37420If you are nonetheless on the fence: grab your favorite earphones, head down to a Finest Buy and ask to plug them into a Zune then an iPod and see which 1 sounds far better to you, and which interface makes you smile a lot more. Then you will know which is proper for you. 927926

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.