10 dager med paleo challenge

Den 10 dagen er historie, og jeg har såvidt startet den 11. dagen på paleo challenge. Jeg sitter her med en kopp kaffi med litt kokosmelk og kanel i. En paleo smoothie er fortært til frokost og jeg er veldig glad for å se hvordan kalenderen min blir fylt opp med blå kryss for hver dag som går.

Ja, jeg teller ned. Mest fordi jeg gleder meg til den følelsen å ha mestret en sånn utfordring – noe jeg aldri har prøvd meg på tidligere. Jeg gleder meg til å ha erfart en paleo challenge, kjent det på kroppen også gleder jeg meg til å prøve å introdusere nye matvarer inn i kostholdet igjen. For hvert kryss vokser mestringsfølelsen – det kjennes VELDIG godt! Skal begynne med flere kalendere og avkrysninger på kjøleskapet – DET FUNKER!!

Her er noen erfaringer jeg har gjort meg så langt:

Jeg savner smør til å steike i. Kokosfett spruter mye mer enn smør, så her får både hud og klær gjennomgå. TIPS: ikke steik på høg varme med klærne du skal gå med på jobb OG ha langermet genser på!

Det går overraskende bra å være uten sjokolade. Jeg elsker sjokolade, spesielt den aller mørkeste og helst den jeg lager selv. Bare en gang har jeg hatt skikkelig lyst på, det var når jeg var sulten som en ulv, og kom hjem til svigermor – der lå en 70 % sjokoladeplate. Da måtte jeg knipe meg i armen..

Mye energi på trening – merker igrunnen ikke noe forandring til tidligere.

Igjen; kalender på kjøleskapet funker! Skal lage meg en for trening også!!!

Savner ost. Mannen savner melk.

Kokosmelk er undervurdert! Elsker det i wok, i kaffien og i smoothien. Tips til bruk av kokosmelk? Tar gjerne i mot 🙂

Egg skal kokes i 4 min – da blir de perfekte! Legg eggene i kaldt vann og slå på varmen, ta tiden når det begynner å koke. Egg er bare godt når de er perfekt kokte, 4 min er perfekt!

Vi nyter maten i større grad enn før. Når vi skal kose oss, lager vi ekstra gode måltider, og nyter det til vi er mette (av og til stappmette – ja, unødvendig!) Og vi har ikke noe behov for noe mer kos eller godt den kvelden.

Eventuelt er en deilig kopp te fantastisk kveldskos. Gå på helsekost eller en annen butikk hvor de har stort utvalg og unn deg en riktig god te!

En erfaring både jeg og samboeren deler: Det blir lettere etter hvert! Fristelser og utfordringer man møter i hverdag og helg blir letter å takle etter hvert.

Jeg har spist ganske mye frukt, mer enn det som var meningen; det kan bli opp til 4 porsjoner frukt per dag. Skal prøve å redusere det fremover til maksimum 2 per dag.

Jeg er veldig heldig som har en samboer som blir med meg på en slik challenge. Jeg vet at det gjør det mye lettere for meg. Men samtidig mener jeg at dersom noen prøver paleo challenge med et formål å betre helsen (altså prøver å finne ut hva som skaper noen plager) så bør den andre part bli med, av respekt og kjærlighet for hverandre. Det er 30 dager det er snakk om – og det er veldig lite i forhold til et helt liv med plager. Jeg er også veldig heldig som har familie og venner som respekterer våre «sære vaner» (blir sett på som sært ihvertfall!) i kostholdet – både nå under paleo challenge, men også ellers. Det blir mye snakk, og man føler seg av og til til bry, men det er som regel svært sjelden vi som begynner å snakke om det, eller vi som ber om å lage noe stort ståhei rundt det. Jeg klarer fint å si nei takk, trenger ikke kommenteres alltid!

Jeg hører stadig vekk «Ikke ta fra meg brødskiven min», uansett hvilke plager de sliter med så kan det ikke være verdt å kutte ut brødskiven (med brunost og syltetøy på!) mener de. Jeg klarer ikke alltid å svare på dette, men mitt svar er: Da får du bare ha det vondt!!!  Men ikke døm meg for mine matvaner!!!

Logisk? Er det ikke? HARDT å akseptere realiteten!

Til slutt litt matbilder..

Perfekte egg; kokt i 4 min!

Kjøttdeig av hjort med tacosmak (cumin, paprika, chili, hvitløk, salt og pepper lager en god taco smak!)

Guacamole

Kyllingsalat med guacamole

Hører gjerne om deres erfaringer i kommentarfeltet eller på facebooksiden! 

Det er ikke for seint å begynne!! Heng dere på folkens! 

104 tanker om “10 dager med paleo challenge

 1. Den største forskjeller jeg merker er at jeg nærmest spretter opp av senga om morgenen og går alltid rundt og smårydder hjemme og på jobb, altså jeg har en hel del energi.
  Jeg merker det også på kroppen at den har det bra. Ikke noe vondt i magen og kvalm (som jeg bruker å få ellers).
  Håper det går like bra videre med deg i challangen 😀

 2. Den største forskjellen jeg merker er at jeg nærmest spretter opp av senga om morgenen og går alltid rundt og smårydder hjemme og på jobb, altså jeg har en hel del energi.
  Jeg merker det også på kroppen at den har det bra. Ikke noe vondt i magen og kvalm (som jeg bruker å få ellers).
  Håper det går like bra videre med deg i challangen 😀

 3. Du e kjempeflink, har stålvilje og standhaftig – tenke eg når eg ser kor godt du gjer det i en sånn utfordring, og ellers i kvardagskostholdet 🙂 Har sjølv lagt om mykje i forhold til korleis matvanane var (før eg fikk barn), og det gjer berre godt! Lykke til vidare i utfordringa, eg følge spent med. På kvart innlegg du publiserar. Tips til bruk av kokosmelk; lag Bali kyllinggryte! Supergodt, mykje bedre enn Toro sine usle halvfabrikata med mindre gode ingrediensa i. Har Baligryte på ukemenyen min, og den e veldig populær;)

 4. Du sa du savnet sjokolade, men du kunne bruke 100% kakaopulver, ikke sant?
  Hvis du mikser en moden avokado, eller en halv – spørs hvor fyldig du ønsker at smaken og konsistensen skal være, med nok kokosmelk til at blenderen vil blende, med rent vanilje pulver og 2-3 ts kakaopulver får du en deilig og søt paleo sjokoladepudding!! 🙂
  Merk: du må like mørk sjokolade for at dette skal være en vinner altså. Merk2: du kan evt. bare bruke kokosmelk, eller tilsette litt honning.
  Prøv deg frem!

 5. Som Karoline seier, eg har mykje meir energi no enn eg har hatt før. Det er mykje lettare å stå opp om morningen 🙂 Herlig! Ada sitt tips skal jammen prøvast, kanskje det hadde vært godt med litt banan i òg? 🙂

 6. Apple now has Rhapsody as an app, which is a great start, but it is currently hampered by the inability to store locally on your iPod, and has a dismal 64kbps bit rate. If this changes, then it will somewhat negate this advantage for the Zune, but the 10 songs per month will still be a big plus in Zune Pass’ favor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.