HORNINDAL RUNDT – NORGES TØFFASTE FJELLØP

Les mer om løpet på Hornindalrundt.no

 Status onsdag: Betent gnagesår, trudde ikkje det var mogleg å stille til start, passe motivert, usikker på om kneet kunne tåle så mange høgdemeter og så mange timar. Sitter i grønnsåpevann med gnagesår, unngår sokker og sko.

Status fredag: Vi hopper i det og prøver. Med i tankene at der er mange plasser å bryte, dette skal ikke gå ut over helsen. Pakker sekken og sørger for en god natt søvn.

Lørdagens forberedelser, og gjennomføring

Vi inntok en STOR frokost før start. Denne bestod av kokt egg, steikt kjøttdeig, steikt søtpotet, sjokoladesmoothie, kaffi og vann. For meg har det alltid vært viktig å fylle på mye før start, slik at jeg vet at jeg har mye å gå på, og slipper å gå tom med det første. Vi spiste frokost 2 timer før start.

Mat til turen

Jeg og Kjetil prøver å spise mest mulig paleo for tiden, og vi ønskte å prøve paleomat til dette løpet. Det ble riktignok brukt noen matvarer som er litt i «gråsonen» for paleo. Følgende hadde vi med oss:

  • Kalde ovnsbakte potetbåter
  • Kokt egg (TIPS til neste tur: Skrell eggene og putt de i en boks i forkant!!)
  • Bananer
  • Energiblanding av dadler, aprikos, macadamianøtter og pistasjkjerner. (Dadlene var veldig myke, så disse ble most sammen med det andre i løpet av turen – litt klissete men smakte veldig godt!)
  • Vann

Energi/ mat underveis: Jeg gikk aldri tom for energi. Jeg fikk alltid en boost etter inntak av mat, men kjente aldri på noe nedtur.

Utfordringer: For meg var oppoverbakkene den største utfordringen, mens lett terreng og nedover gikk som en drøm! Kjenner at låra må trenes opp igjen etter den langvarige skaden i kneet. Ingen smerter i kneet, eller ankler etter å ha trokket over x antall ganger – må nok trene mer balanse også!

På gulekoppen, turens høyeste punkt på 1306 moh. Bratt stigning på snøbre opp, tungt for låra!!! Veldig godt å passere dette punktet. Brukte 6 timer hit.

Slitne og snart i mål.

Halvt løp gjennomført på 9 timer og 55 min

Kort oppsummert: Fantastisk fjelltur, nydelig natur, hardt og brutalt, godt selskap, mye energi, fint vær, litt regn på slutten gjorde ingenting, ingen store problemer med kne eller ankler, litt gnagesår – men det merkes ikke før man tar av seg skoa. Trøtt og sliten kropp dagenderpå – deilig følelse 🙂

Tusen takk for turen guten min, Frodo, Iselin og Ingvild 🙂

Etter turen kom mi fantastiske veninne, Ingunn med tapas servert i egen stue – bedre avslutning på dagen kan ikke tenkes.. 🙂 Her ble det en del unntak fra paleo, men i hovedsak sunn og næringsrik mat!

10 tanker om “HORNINDAL RUNDT – NORGES TØFFASTE FJELLØP

  1. 197470 332733i just didnt need to have a kindle at 1st, but when receiving 1 for christmas im utterly converted. It supply genuine advantages more than a book, and makes it such a good deal additional convenient. i may possibly undoubtedly advocate this item: 74552

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.