Kjetils opplevelse av paleochallenge

Kjetil skriver..

Nå er det veldig lenge siden vi var på paleochallenge (fra nå av PC) og jeg lovde at jeg skulle skrive et blogginnlegg om min opplevelse av PC. Jeg tenkte det kunne være morsomt for bloggens lesere å høre hvordan en helt vanlig person følte om denne opplevelsen. Jeg skal ikke snakke noe om kalorier, fett, karbohydrater, vitaminer og mineraler, for det har jeg ikke peiling på, jeg skal kun snakke om min opplevelse av dette forsøket og hva det har gjort med meg.Jeg går ut ifra at kroppen sier ifra hvis man gjør noe feil (det ville jo vært veldig rart hvis man føler seg friskere og friskere og så plutselig blir man alvorlig syk).

Jeg kan jo starte å si litt om hva jeg syns om maten. Og den er selvfølgelig veldig god. All maten vi spiser er fantastisk på smak og bare det er jo egentlig grunn til å spise som vi gjør. Og vi har prøvd alle typer av kosthold, og det er ikke mye tvil om hva som er best Det eneste negative jeg må nevne er hvordan det gikk den første uken. Fy f… kor j….. Kroppen var gal etter sukker og jeg ble rett og slett skikkelig sur. Men jeg klarte på en eller annen måte å komme meg gjennom det, og suget forsvant litt etter litt. De neste 3 ukene skal jeg oppsummere i to ord. Og jeg begynner med det nest viktigste:

Selvtillit.

Selv om jeg var sur den første uken ble det mye trening. Og når jeg var på inbodymaskinen etter 8 dager og det viste seg at jeg hadde gått ned 2 kilo i fett og fått litt mer muskler, og i tillegg hadde jeg en tydelig nedgang på det viscerale fettet (fett rundt indre organ) så fikk jeg en ekstra boost. Det trengte jeg. Selvtilliten fortsatte å vokse, og jeg kunne se at kroppen min ble sprekere (det hørtes utrolig teit ut men det er sant). Nedgangen på inbody-målingene bare fortsatte, og jeg gikk ned 5,5 kilo denne måneden. Visceralt fett gikk fra 94 cm3 til 70 cm3. Og jeg følte meg bedre enn noen gang. Som leder meg inn på det neste ordet som er det klart viktigste for meg:

Overskudd.

Hadde jeg ikke det tidligere? Jo jeg hadde jo det,men ikke i nærheten det jeg hadde denne måneden. Jeg kunne trene mye og hardt, det var lett å gå på jobb, det var ikke noe problem å stå opp, jeg vasket huset, jeg lagde middag, og sist men ikke minst, når det først var natt sov jeg som en stein. Det er helt umulig å forklare hvor viktig overskudd er, det må prøves selv. Hverdagen har aldri vært lettere på en måte. Dette er grunnene til at jeg hadde en fantastisk opplevelse av dette kostholdet. Nå har jeg hatt en periode der jeg ikke har vært så flink med kostholdet og jeg har merket det på overskuddet mitt. Men nå er jeg tilbake igjen på paleomat + vin. Må ha et glass med vin når jeg er på byen.

Jeg har ikke tenkt til å prøve å overtale dere til å prøve PC, jeg vil bare fortelle om min opplevelse av det. Så får dere bestemme om det er verdt det eller ikke. Men for min sin del var det verdt det.

Noen spørsmål? Legg de igjen i kommentarfeltet.

Noen av favorittene på paleo challenge: Taco med guacamole og tomatgrønnsaker med storfekjøtt.

19 tanker om “Kjetils opplevelse av paleochallenge

 1. Jeg er halveis i paleo utfordringen og jeg kjenner meg igjen i det du skriver. Har mye overskudd til trening og andre ting. Jeg har spist veldig mye nøtter så jeg har ikke rast ned i vekt, men 3 kg på 2 uker er jeg fornøyd med.
  Mye god mat og masse forskjellig man kan spise så jeg er veldig fornøyd så langt med kostholdet!!

 2. Veldig bra oppsummering 🙂

  Overskudd til å gjøre det jeg har lyst til, samt det å føle seg i god form og i godt humør er det som er viktigste for meg også, og egentlig hele grunnen til at jeg interessere meg for kosthold/trening.

 3. Utrolig interessant å lese! 🙂 Det ga meg påminnelsen om hvor fantastisk bra kroppen føles når man spiser paleo. Gleder meg til å være 100% egen kokk på eget kjøkken igjen slik at jeg får den maten jeg trives best med. Sommerferie byr på noen utfordringer med tanke på mat gitt!

 4. Å dette var gøy å lese! Jeg har spist lavkarbo en stund (litt opp og ned hvor flink jeg har vært..), og har lest meg opp på paleo nå de siste ukene. Har ikke tatt skrittet fullt ut ennå, men det du skriver inspirerer! 🙂

 5. 588447 520811Can I just now say that of a relief to locate somebody who truly knows what theyre speaking about online. You truly know how to bring a difficulty to light and function out it crucial. The diet want to see this and appreciate this side on the story. I cant believe youre no a lot more popular since you undoubtedly possess the gift. 407026

  • Alas! I should not have written my entry without pausing the revile the flappy alien that owned Anakin, or to say how annoyed I was that the droids owned by Captain Antilles showed up there. Absurd. In other words, yes, you hit the sp-icanael right on the head.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.