Klarnet smør

Da har jeg endelig lagd klarnet smør, og det var da slett ikke noe heksekunst. Utgangspunktet er så enkelt som en pakke ekte meierismør. Og du trenger ikke mer enn en kaserolle og noe å røre med. Ja, også en beholder å ha det ferdige produktet i.

Utgangspunkt: Ekte meierismør

Smelt smøret i en kjele og la det småkoke under omrøring. Ta bort skummet som danner seg på toppen med en skje.

 Smøret skal koke til fettdelen ligger på toppen og melkedelen/ proteinene legger seg på bunnen, det tar ca 10 – 15 min. Jeg trodde jeg trengte å sile smøret gjennom et kaffifilter, men det var absolutt ikke nødvendig. Proteinene lå igjen på bunnen så det skilte seg fint, dette ser du tydelig på bildet under.

Klarnet smør it is! Les mer om hvilke fettkilder jeg anbefaler til steiking og matlaging.

55 tanker om “Klarnet smør

  1. Du trenger ikke koke smøret. Sett plata på svakest varme og la det smelte saaaakte. Når alt er smeltet ligger melka igjen på bunnen og du kan helle smøret forsiktig over i noe annet. Mye lettere og bedre for smøret!

  2. 347273 388853Pretty section of content. I just stumbled upon your web site and in accession capital to assert that I get in fact enjoyed account your blog posts. Any way I

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.