Tynn

Jeg vil ikke bli kalt tynn.

I motsetning til mange andre, vil jeg ikke bli kalt tynn. Jeg forbinder ordet «tynn» med noe usunt. En utsultet kropp, mangel på næringsstoffer, mangel på muskler, tørr, trist og dårlig helse. Det er hva jeg ser når jeg tenker på en tynn kropp. Jeg blir såra og sint når noen kaller meg tynn. Fordi etter mitt syn, gir jeg kroppen masse mat – sunn mat, jeg har etterhvert en god del muskler, jeg blir sterkere og sterkere for hver måned som går, jeg er frisk størstedelen av tiden, og har etter det jeg kan se god helse. Jeg trener ikke for å være eller bli tynn, jeg spiser ikke sunt fordi jeg er redd for enkelte matvarer eller kalorier, jeg spiser sunt fordi kroppen trenger sunne næringsstoffer og mye energi. Sunn mat gir meg så uendelig mye mer, blant annet god helse.

God helse er hovedmålet mitt. God nok helse til å gjøre akkurat hva jeg ønsker. Til å tåle store belastninger over kortere perioder, til å ta utfordringer på strak arm og til å by på meg selv. Jeg vil ha god nok helse til å drømme stort og få muligheten til å gripe drømmene.

Etter helse, kommer målene om å prestere. Bli bedre. Bli sterkere. Løpe raskere. Lære meg nye ting. Alt dette ut i fra mitt ståsted. Jeg sammenligner meg ikke med andre, hvertfall prøver jeg å ikke sammenligne meg med andre, men heller la meg inspirere.

Jeg avslutter det første blogginnlegget for 2014 med et tilbakeblikk på 2013. Hva gjorde 2013 med meg, her er noe: Jeg fikk en sterkere rygg, jeg ble bedre i styrketrening, jeg ble motivert og inspirert. 22. desember 2012 klarte jeg 1 chins (smalt supinert grep), 23. desember 2013 klarte jeg 8 pull-ups (bredt pronert grep) Noe som var et konkret mål for 2013. Begge øvelsene kun med egen kroppsvekt. Jeg har jobba hardt!  

 

69 tanker om “Tynn

 1. Flott innlegg!
  Er SÅÅ ernig!
  har selv vært mye tynnere en jeg er nå, men da slapp, underenert, anemisk, svimmel, ukonsentrert, derimert og frøssen. Ikke bra!
  Du ser flott ut! 😀

  Ca hvor mange kalorier spiser du om dagen?

  • Takk for det Oda:-)
   Jeg har ikke telling på kalorier i det hele tatt, så det kan jeg ikke svare på. Spiser i hovedsak sunn ren mat, som gir meg mye energi og næringsstoffer. Spiser meg mett til hvert måltid og lytter til kroppen når den vil ha påfyll igjen. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.