Til jul spiser vi risboller. På høykant. Mammas risboller er de beste i verden!! Det har skjedd flere år (sikkert hvert år) at hun må lage flere porsjoner gjennom romjulen fordi noen (nevner ikke navn) har tømt kakeboksen før andre får smakt på de. Jeg har nå prøvd å nærme meg de på en litt sunnere måte. Det vil si bytte ut delfiafett med kokosfett og unngå melis. Her er min versjon av riskaker.
Ingredienser:
- Kokosfett
- Cashewnøttsmør
- 70 % kokesjokolade (brukte 1/2 plate på denne porsjonen)
- Kakaopulver
- Puffet ris
Fremgangsmåte:
Viktigst av alt – dropper du dette kan du droppe hele greia: Hell puffet ris i en stor ildfast form og sett den i ovnen på 150°C med åpen ovnsdør. Rør i risen av og til. Ta den ut når du kjenner at den er sprø (etter ca 15 – 20 min).
Smelt kokosolje, sjokolade og cashewnøttsmør i en kjele og bland inn kakaopulveret. Smak til om du trenger noe søtning. Jeg hadde ikke behov for dette i min porsjon. Bland i den puffede risen og hell det over i en form. La det stå kjølig til alt er stivnet.
Sjokoladen min ble VELDIG myk – smelter bare du ser på den. Så denne må tas rett fra kjøleskapet og i munnen. Skal erstatte litt av kokosoljen med kakaofett og delfiafett neste gang, for å få den litt fastere.
Det smakte nydelig!! 🙂
Det såg supergodt ut! Har du rekna ut næringsinnhold? Lure på om d e nåke en kan erstatte risen med, for å få det enda sunnare 😉
Dei var nydelige, men litt for myke – smelta før jeg fikk de i munnen! Må finne en annen løsning på at den ble så myk – så skal regne ut neste gang. Man kan alltids bruke nøtter eller tørket frukt, men da blir det ikke riskaker lenger, hehe 🙂 I følge Perfect Health Diet er hvit ris (og da også puffet ris) en sikker stivelseskilde. Jeg ble faktisk inspirert fra denne bloggen til å lage disse riskakene.
Dette så utrolig godt ut, må prøves ut snarest!:-)
Sunthjerte: De var nydelige. Prøv!! 🙂
Dette såg godt ut og håper vi får smake en dag 🙂
MEN kan dei konkurere med mammas risboller????
Det tviler jeg på 🙂
Ja, de skal få smake, men denne porsjonen forsvant ganske fort! nei, dei kan nok ikke konkurrere – ennå! 🙂
De så herlige ut! Jeg ville absolutt prøvd med kakasmør, men delfiafett er vel farlig fett? Kakasmør og kokosfett pleier å bli en bra kombo 🙂
Cashewnøttsmør? Nam. Hvor får man tak i dette?
Cashewnøttsmør finner du på de aller fleste helsekostbutikker. Jeg bruker vaniljepulver bestilt fra gojiking. Se innlegget om ingredienser her. Der skal du finne en direkte link 🙂
Information is power and now I’m a !@#$ing dictator.
Perfect answer! That really gets to the heart of it!
Check that off the list of things I was confused about.
Woah nelly, how about them apples!
Essays like this are so important to broadening people’s horizons.
God, I feel like I should be takin notes! Great work
Really appreciate you sharing this blog.Much thanks again. Will read on…
Free knowledge like this doesn’t just help, it promote democracy. Thank you.
This is one awesome blog post.
Wow, great article post.Really looking forward to read more. Want more.