Riskaker

Til jul spiser vi risboller. På høykant. Mammas risboller er de beste i verden!! Det har skjedd flere år (sikkert hvert år) at hun må lage flere porsjoner gjennom romjulen fordi noen (nevner ikke navn) har tømt kakeboksen før andre får smakt på de. Jeg har nå prøvd å nærme meg de på en litt sunnere måte. Det vil si bytte ut delfiafett med kokosfett og unngå melis. Her er min versjon av riskaker. 

Ingredienser: 

  • Kokosfett
  • Cashewnøttsmør
  • 70 % kokesjokolade (brukte 1/2 plate på denne porsjonen)
  • Kakaopulver
  • Puffet ris

Fremgangsmåte:

Viktigst av alt – dropper du dette kan du droppe hele greia: Hell puffet ris i en stor ildfast form og sett den i ovnen på 150°C med åpen ovnsdør. Rør i risen av og til. Ta den ut når du kjenner at den er sprø (etter ca 15 – 20 min). 

Smelt kokosolje, sjokolade og cashewnøttsmør i en kjele og bland inn kakaopulveret. Smak til om du trenger noe søtning. Jeg hadde ikke behov for dette i min porsjon. Bland i den puffede risen og hell det over i en form. La det stå kjølig til alt er stivnet. 

Sjokoladen min ble VELDIG myk – smelter bare du ser på den. Så denne må tas rett fra kjøleskapet og i munnen. Skal erstatte litt av kokosoljen med kakaofett og delfiafett neste gang, for å få den litt fastere. 

Det smakte nydelig!! 🙂 

72 tanker om “Riskaker

  1. Det såg supergodt ut! Har du rekna ut næringsinnhold? Lure på om d e nåke en kan erstatte risen med, for å få det enda sunnare 😉

    • Dei var nydelige, men litt for myke – smelta før jeg fikk de i munnen! Må finne en annen løsning på at den ble så myk – så skal regne ut neste gang. Man kan alltids bruke nøtter eller tørket frukt, men da blir det ikke riskaker lenger, hehe 🙂 I følge Perfect Health Diet er hvit ris (og da også puffet ris) en sikker stivelseskilde. Jeg ble faktisk inspirert fra denne bloggen til å lage disse riskakene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.