Blåbærpai

Ukens søndagskos er på bodret og vi nyter siste fridagen denne uken. I morgen starter alvoret igjen – og jeg er veldig klar for nettopp det! I dag ble det blåbærpai med en litt sunnere paideig, og kjempegod ble den, bare prøv selv..

Blåbærpai

– 2 store ss vanilje kesam

– 1 ss smør

– 2 ss melis

– 3 ss siktet hvetemel

– 3 ss sammalen hvete fin

– Ca. 200 g. frosne blåbær

Bland ingrediensene i en bolle, juster med mer mel til deigen er ok å jobbe med (den skal være litt klissete). Ha bærene i en (eller flere små) ildfaste former og fordel deigen over. Stekes i ovnen på 200° C i ca. 40 min. Serveres i dag med vanilje yoghurt. Vanilje kesam, vaniljesaus eller is passer også fint. Mmm 🙂

Næringsinnhold pr. porsjon (oppskriften delt på to):

– Energi: 300 kcal.

– Karbohydrat: 50 g.

– Protein: 8 g.

– Fett: 8 g.

Vurdering: Dette er en del kalorier om det kommer i tillegg til det vanlige kostholdet. Det er heller ikke regnet med tilbehør (Yoghurt, is, kesam eller annet). Merk deg at dette er en stor porsjon, så den kan fint deles på flere. Dette ble en del av kveldsmaten min i kveld – og da passer det meg perfekt!

105 tanker om “Blåbærpai

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.