Rosa ostekake

Ostekake med cottage cheese og bringbær

Inspirert av Hege

Bunn:

  • 4 dl. små havregryn
  • 2 ss. meierismør
  • 100 g. mørk sjokolade (jeg brukte en med 70 % kakao)

Rist havregrynene lett i en stekepanne med smøret. Smelt sjokoladen i vannbad eller mikrobølgovn og bland den med havregrynene. Hell alt i en rund form og trykk det til sidene. Avkjøl.

Fyll:

  • 1 pk. bringbær gelepulver
  • 2,5 dl vann
  • 300 g. cottage cheese
  • 5 dl. jorbær yoghurt

Mos cottage cheesen med en stavmikser eller lignende. Bland den med yoghurten. Kok opp 2,5 dl vann og bland i gelepulveret. Rør til det er løst opp og avkjøl litt. Bland geleen og cottage cheese/ yoghurtblandingen. Hell fyllet over havregrynsbunnen. Settes kjølig til alt er stivnet. Pynt med bær før servering 🙂

Næringsinnhold i hele kaken:

– Energi: 2490 kcal

– Karbohydrater: 290 g.

– Protein: 96 g.

– Fett: 101 g.

Vurdering: Kake tilhører fest eller helger, og jeg har lenge prøvd å finne en «sunn kake». Dette betyr ikke at den er energifri, men at den er laget av sunne ingredienser. Denne kaken er langt på vei det. Her er riktignok ikke bare sunne ingredienser, men her er ihvertfall noen – til forandring fra de fleste andre kaker.

I dag får vi middagsgjester,  og denne kaken ligger på lur til dessert.. Her har jeg pyntet med raspet sjokolade og noen søte frukter (husker ikke navnet!).. Har til nå bare smakt på kantene som hang igjen i formen.. gleder meg til et skikkelig stykke senere i kveld! 🙂

47 tanker om “Rosa ostekake

  1. Nam! Den trur eg at eg må prøve meg på òg, minner meg om sånn rosa fromasjkake vi hadde til bursdagane når vi var små 😉 Fint brett fra Kremmerhuset forresten 😉 hihi

    • Mmm.. No har eg smakt den skikkelig og eg syns den var kjempegod!!:) Heldigvis har vi litt igjen i kjøleskapet, hihi!! Kjetil syns den va litt for «grov» i bunnen, men for meg var dette perfekt! Anbefaler den! 🙂 Kremmerhuset har mye fint, hehe 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.