Karamell konfekter

Mitt andre forsøk på å lage myke karameller ble misslykket. Men aldri så galt at det ikke er godt for noe. Etter at denne myke karamellen som ikke stivnet som den skulle har stått noen dager i kjøleskapet fant jeg ut at det kunne blitt et godt fyll i sjokolade. Simsallabim – Karamell konfekter!

Skal sies at jeg ikke fulgte oppskriften til Cecilie etter punkt og prikke – sikkert derfor det ikke gikk som det skulle, men konfektene ble kjempe gode. Så jeg gir dere min oppskrift på karamellfyll, og hvordan jeg fikk dette inn i søte sjokoladehjerter.

Karamellfyll inspirert av Cecilies fudge.

  • 4 dl fløte
  • 200 g. smør
  • 2 ss. palmesukker
  • 1 ss. agavesirup
  • 2 ts. vaniljepulver

Fremgangsmåte: Kok opp planfingen og la det småkoke i 45 – 60 min. Ta litt masse på en skje for å se om den er ferdig. Vis massen stivner i kantene er den klar. Kle to brødformer eller en ildfast form med plastfolie og hell massen over. La den stivne i kjøleskapet. (dette er fremgangsmåten på vaniljefudgene til Cecilie)

Etter noen dagen var karamellene mine fortsatt for myke til å kunne «gjøre noe med de» (skjære de opp å legge de i en boks), så de ble bare stående. I dag fikk jeg ånden over meg, og de ble til karamell konfekter.

  • Smelt mørk sjokolade eller lag selv. Jeg smeltet 70 % kakao sjokolade.

Sett formene en stund i fryseren så de er godt avkjølte. Ha smeltet sjokolade i og dekk kantene godt, avkjøl til det stivner. Ha i karamellfyllet og fyll opp med sjokolade. Avkjøl igjen til alt er stivnet. Namnam 😀


Karamellkonfekter.

51 tanker om “Karamell konfekter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.