Energibarer

Inspirert av Anita ble det laget energibarer i gårkveld. Etter at jeg så innlegget hennes, måtte jeg bare teste det ut. Alt annet som skulle gjøres ble lagt til sides – og det resulterte i noen nydelige energibarer!! (Tok faktisk bare 30 min)

Her finnes det utallige variasjonsmuligheter, og du kan bruke akkurat hva du liker. Denne gangen tok jeg alt på «slump», men jeg kommer tilbake med eksakt oppskrift og også da næringsinnhold.

Dette brukte jeg:

Grovhakkede hasselnøtter, mandler, rosiner og tørkede aprikoser, hampfrø, kokos, linfrø og noen ss smeltet kokosolje. Prøvde også å lage litt mandlesmør (kverner mandler til de får en smørete konsistens) men fikk ikke dette helt til. Puttet massen i blandingen uansett.

Sjokoladen:

50/50 kokosolje (brukte den uten kokos smak) og kakaofett. Kakaopulver, carob, vanilje pulver, litt salt. Agavesirup og litt honning til søtning. Dette er faktisk den beste sjokoladen jeg har laget. Altså uten oppskrift – prøver dette neste gang når jeg skal lage sunn godis.

Pyntet med kokos.

Disse er svær energirike – derfor navnet energibarer. Jeg håper jeg klarer å lage noen optimale energibarer for lange skiturer og andre treningsturer. Kanskje blir dette med på birkebeinerrennet??

82 tanker om “Energibarer

 1. Åh – dette så jo bare utrolig godt ut!! Må definitivt prøves ut! Ellers er 8-åringen i huset ganske oppgitt da jeg viste han på bloggen din hvorfor det nok blir slutt på frokostblanding til frokost …. 🙂

  Ha en fin helg!!

  -Siv

 2. Gleder meg til å få nøyaktig oppskrift:)

  Har et spørsmål. I nøttehyllen så er det masse gode nøtter og også youghurt nøtter. Både nøtter med yoghurt rundt men også rosiner. Er dette noe som er «sunn» snacks, eller har det like mange kalorier som sjokolade?
  God helg!

  • Yoghurtnøtter inneholder nok en del sukker, så disse er ikke spesielt sunne. Nå har jeg ikke noe eksakt svar på hva de inneholder av ingredienser eller næringsinnhold. Selv følte jeg at dette var et «sunt alternativ» som snacks, men kompenserte alltid med å spise store mengder = vinninga går opp i spinninga! Jeg vil nok ikke si at disse er sunne. Men man kan selvsagt argumentere med at nøtten i midten er sunn. Litt, av og til er selvsagt lov 🙂

 3. NAM! De så jo nydelige ut! De vil jeg prøve lage også! 🙂
  Jeg er så rar. Prøvde å lage raw sjokkis igår. De ble vellykkede, MEN jeg klarer ikke venne meg til den smaken. Synes det er så rar smak! 😛 Men disse kan jo helt klart lages med et tynnt lag sukkerfri/ 70% sjokolade også da!

  GOD HELG!

  • Tar litt tid å venne seg til sjokoladen – og ikke minst å finne en god oppskrift for DEG, sliter med det samme:-) Denne ble faktisk den beste hittil! Går helt fint å bruke kjøpt 70 % også, billigere og lettere 😉 God helg!

 4. Eg er så heldig å ha fått smaka på 🙂
  Dei var heilt nydelege. Kan ikkje sammenlignes med dei som ein
  kjøper i butikken.

 5. Tilbaketråkk: Tirsdag 18.01.2011 | Blisunn

 6. Tilbaketråkk: Energibarer | Blisunn

 7. Tilbaketråkk: Birkebeinerrennet: Dette har jeg i sekken | Blisunn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.