Trening mot birken: 28 km.

28 km – et halvt birkebeinerrenn er nå gjennomført. Tror dette er en av de lengste skiturene jeg noen gang har hatt. Det sier kanskje litt om at jeg ikke er spesielt godt forberedt, men jeg har da ennå 2 måneder på meg..

Puls og fakta fra dagens trening:

Jeg ser tydelig hvor hvilken bakke er, og hvor jeg stoppet opp for å drikke eller bare pause litt. Motiverende 🙂

Total treningstid: 2 t. 53 min.

Energiforbrent: 1525 kcal.

Gjennomsnittlig puls: 149

Maks puls på denne økten: 168

Så utrolig deilig å ha gjennomført denne økten. Kommer til å prøve meg på noen lange distanser fremover. Siden birkebeinerrennet er på 54 km, har jeg fortsatt en del å strekke meg mot.

Etter økten må kroppen ha litt påfyll med energi og næringsstoffer. Det ble faktisk 3 måltider av ulikt slag.

YT restitusjonsdrikk rett etter økten.

Breiflabb til middag av min Kjetil.

Te, appelsin og hjemmelaget godis. Mmmm 🙂

119 tanker om “Trening mot birken: 28 km.

  • Takktakk 🙂 Veldig godt å prøve seg på noen langturer. Gje et pip neste gang du er i området, så tar vi en langtur. Håper på «oppimot»4 t. til neste uke 🙂

 1. Hei!
  Kom akkurat over bloggen din – så utrolig bra den er!! Har selv en blogg og et prosjekt om å fullføre Birken til høsten, og ser at jeg kan fiske opp mange fine tips hos deg! Takk for inspirerende lesing 🙂
  -Siv

 2. Hei igjen!

  Har meldt meg på lørdag. Tenkte at når jeg først skulle sykle dette rittet, måtte jeg ta lørdagen…. Men gruer meg sykt, ikke lett å tilpasse trening, tre barn og jobb……

  -Siv

 3. Hei! Nå nærmer det seg Birken, og jeg krysser fingre for deg! Jeg bare lurer på, hva du gjør ift kosthold? Skal du spise som vanlig, lade opp med ekstra karbohydrater, hva slags påfyll skal du ha med underveis? Jeg har aldri hatt en arbeidsøkt på over 1,5 timer selv, men begynner å få mange spm knyttet til lavkarbo og trening. Kanskje du har lyst til å skrive et innlegg? Eller har du gjort det, men at jeg ikke finner det? Jeg har tenkt å skrive litt om kost og trening, og linker gjerne til deg hvis du gjør noe lignende.

  Håper ikke du synes dette var en rar forespørsel? Jeg bare tenker at du har en kompetanse på lengre økter som jeg ikke har 😉 Jeg har imidlertid erfaring i å spise lchf og trene styrke og korte løp (under en mil) til utmattelse!

  Cecilie 😉

  • Hei Cecilie! Dette var en hyggelig forespørsel 🙂 Jeg har tenkt på å skrive litt om hvordan jeg selv tenker om dette og hvordan jeg skal gjøre det i praksis før, under og etter birkebeineren. Jeg må bare understreke at jeg ikke spiser Lchf. Jeg skal se på dette i helgen, så forhåpentligvis kommer det et innlegg før søndagen er omme 🙂 Jeg linker gjerne tilbake, så mine lesere kan finne mer informasjon enn hva jeg kan bidra med 🙂
   God lørdag 🙂

 4. Herlig! Jeg vet du ikke spiser lchf 🙂 Mange av leserne mine gjør jo heller ikke det, men er nysgjerrige på hvordan jeg spiser i forhold til trening. Og for de som ikke ligger helt lavt på karbene OG skal gå Birken/sykle Vestfold rundt og lignende, er det nok interessant å høre om hva DU gjør! Da skal jeg prøve å få skrevet tilsvarende innlegg i morgen!

  Ha en nydelig kveld!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.