Energibarer

Har tidligere laget en annen variant av energibarer. Nå har jeg laget en enda bedre, og denne gangen tatt skikkelige mål, både av bunn og sjokoladen. Næringsinnholdet finner du nedest, nå skal jeg ut på en lang skitur med energibarer i sekken. 

Bunn:

 • 30 g. Hasselnøtter
 • 20 g. Mandler
 • 2 ss. Kokosmasse
 • 1 ts. Kakao
 • 1 ts. Vanilje
 • 4 Dadler
 • 3 ss. kokosolje
 • 35 g. rosiner
 • 1 ss. cashewnøtt "paste"

Fremgangsmåte:

Kvern mandler, hasselnøtter og kokosmasse i en kaffekvern eller lignende (jeg bruker magic bullet). Bland dette sammen med kakaopulver, vanilje og "hakkede" rosiner i en bolle. Kvern dadler sammen med kokosoljen. Tilsett dette i blandingen og en ss cashewnøtt"paste". Bland alt sammen til en seg deig. Trykk massen ut i en ildfast form/ brødform eller lignende og avkjøl det i kjøleskap eller frys. 

Glemte rosinene på bildene av ingrediensene. 

Sjokolade:

 • 8 ss. Kokosolje
 • 6 ss. Kakaofett
 • 3 ss. Kakao
 • 2 ts. vanilje
 • 1 ts. yaconpulver
 • 1 ts. lucuma
 • Litt salt
 • 2 ss. fløte

Fremgangsmåte: 

Smelt kokosoljen og kakaofettet (jeg målte opp mengden etter at dette var smeltet – hver for seg) Rør inn resten av ingrediensene. Dersom du ikke har alt du trenger til å lage sjokolade selv kan du fint bruke kokesjokolade av 70 % kakao. 

Oppskriften på bunnen var i minste laget. Jeg lagde derfor noen biter med "fruktnøtt". Her er det hempfrø, hasselnøtter og rosiner, trekt over med sjokolade.

En energibar på denne størrelsen veier ca 50 g. 

Fruktnøtt

Energibarene kan fint nytes som snacks også!

Næringsinnhold i hele oppskriften (verdiene i parantes er pr. 50 g. – en energibar)

 • Energi: 2 727 kcal. (290 kcal)
 • Karbohydrat: 127 g. (14 g.)
 • Protein: 20 g. (2 g.)
 • Fett: 270 g. (30 g.)

NB! Næringsinnholdet er cirka verdier pga. manglende vareutvalg i utregningsprogrammet. Jeg har da regnet ut noen verdier selv (etter varedeklarasjonen) og i noen tilfeller (vaniljepulveret) tatt tilsvarende varer for utregning.

10 tanker om “Energibarer

  • Jeg har kjøpt det på iherb.com. Dette går raskt om pakken ikke er for tung eller av for stor verdi (Under 200 NOK så slipper du toll!) Her har jeg også kjøpt blant annet vaniljepulver, lucuma og yacon. Dersom du bestiller her i fra så bruk rabattkoden VUD785, så får du 5 dollar i avslag på første bestilling!! Skal skrive en oversikt over dette veldig snart! Er usikker på om noen store helsekostbutikker har kakaofett på butikkene – det kan hende på større plasser.

 1. Snakk om fristerier på en fredagsmorgen da, Ann Kristin! NAM NAM! Disse mååå jeg lage iløpet av helgen! Jeg må skrive dadler på handlelisten med én gang. De som ligger i skapet fra julen er nemlig blitt små rosiner. Haha!

  Ha en god helg 🙂

 2. Får kakaofeitt på helsekost, i alle fall dei i større byar og dei med litt utvalg. 🙂 Men mykje billigare på iherb.com eller Gojiking. 🙂

  • Hei Marthe. De holder seg ganske lenge om de står kaldt, og de kan fint fryses. Har ikke hatt så mye til overs etter en uke, så det har ikke vært noe problem hos oss. Jeg bruker de for det meste til lange treningsturer, eller etter en hard treningsøkt dersom jeg ikke har matlyst. De er også fine til lørdagskos 🙂

 3. Tilbaketråkk: Fremgang? | Blisunn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.