Meieriprodukter

M I N E    F A V O R I T T E R :

Tyrkisk yoghurt, H-melk, Seter rømme, Krem fløte, Norvegia hvitost, Ekte meierismør og YT restitusjonsdrikk.

Jeg velger produktene som er minst mulig bearbeidet og inneholder minst mulig tilsetningsstoffer. Dette er det jeg kaller EKTE mat. En god pekepin på om maten du spiser er naturlig og ekte er ingrediens lista. Til færre ingredienser til mer EKTE. Når du ser lange tunge navn du ikke en gang klarer å uttale kan det være lurt å begrense inntaket eller  finne bedre alternativer. 

Vet du forresten at vanilje kesam inneholder 7,5 sukkerbiter per beger? Sjokkerende mye! 

Nå erstatter jeg vanilje kesam med tyrkisk yoghurt. Dersom jeg ønsker vaniljesmak tilsetter jeg litt sukrin melis og ekte vaniljepulver. Vaniljepulver kan kjøpes på helsekost eller på gojiking (Jeg bestiller fra gojiking – rask og trygg levering!)

YT restitusjonsdrikk er ikke et fremmragende eksempel på ekte mat. Men for meg fungerer det veldig godt som en motivator og en god belønning etter en tung økt med styrketrening. Jeg drikker maks 2 stk i uken (ofte mindre) og ser da på dette som akseptabelt. Jeg lager også restitusjonsdrikker selv dersom jeg har ingredienser og tid/ork til det. Oppskrift finner dere her

222 tanker om “Meieriprodukter

  • Hei Therese. Takk for tipset. jeg bor på et lite sted hvor de så vidt klarer å ta inn Tyrkisk yoghurt (naturell), så jeg har ikke så store forhåpninger om at den nye varianter med vanilje kommer med det første – Men jeg skal følge med, så kommer det nok noen jubelrop på bloggen om jeg kommer over den (og den står til forventningene) 🙂

 1. Kjekt med tips om mat-nettbutikk, eg har kun visst om iherb fra før. Har du handla der? Dei har billigare frakt enn dei hos gojiking (gojiking ca 60,- opptil 1kg, iherb ca 20,- opptil 1,3kg), men eg har ikkje oversikt over korleis utvalget er på gojiking ift iherb.

  • Hei Monica 🙂 Har handla en del på iHerb også, se innlegget om iHerb her, og om ingrediensene mine til sjokolade her. Har kjøpt vaniljepulver på gojiking fordi de ikke har det på iHerb. Bestiller også da ofte kakaofett fra gojiking fordi iHerb ofte er utsolgt. De har også vaniljepulver på amazon, men dette har jeg ikke testet ut – kanskje neste gang 🙂 Ja, det er nok litt forskjell i pris på frakt, har faktisk ikke tenkt så mye på det, men takk for tipset 🙂

 2. Jeg betalte kun 25 kr i frakt hos gojiking, da jeg bestilte
  to lette ting (mesquite og vaniljepulver), så tror faktisk frakten der justeres etter vekt på pakken..? Kan virke sånn 🙂

  Ja takk til ekte mat!! 🙂

 3. Tilbaketråkk: Bli sunn året 2011 | Blisunn

 4. Tilbaketråkk: Melk og melkeprodukter | Blisunn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.