En personlig favoritt

 

Jeg har alltid likt kalkunkorv og tagliatelle. Men det er lenge siden jeg har smakt det siden vi ikke har spist pasta på evigheter. Men nå bestemte jeg meg for å smake på det igjen med noe annet enn tagliatelle. Og det skuffet ikke denne gangen heller. Jeg hadde i tillegg litt salat ved siden av og stekte poteter i ovnen med litt ost opp på.


Det du skal gjøre med kalkunkorven er følgende: Stek en løk i pannen til det er fin farge på den. Ta den av og legg den vekk. Skjær pølsene opp i tykkelse på ca 0,73 cm. Så steker du de på begge sider til de får en fin farge (ca 3 min på hver side). Ha løken oppi stekepannen og ha godt med paprikakrydder over det hele. Bland godt, og så heller du en pakke med kremfløte over. La det stå å koke i noen minutter og da vil det bli seende ut slik som på bildet. Hærlig godt. Hvorfor har Ann Kristin aldri laget dette til meg? Det eneste som er negativt med denne retten er poteter i stekeovnen. Det tar aaaalt for lang tid. Så da blir det til at man spiser de før de er helt ferdige. Jeg kan ikke stå å vente på noen poteter i 40 minutt før jeg kan spise de. Det har jeg hverken tid eller lyst til. "Time is money" som de sier (hadde fått en halvtime lenger på sofaen før fotball). 


Da tar jeg meg en tur bort til hønene. De skulle visst ha mat de også. Heia

 

Kjetil

148 tanker om “En personlig favoritt

  1. Hei,

    Bruker du søt potet eller har du bare ekstreme mengder paprika krydder på hvite poteter? 🙂

    Jeg har funnet ut at steking av poteter er en kunst. Så langt har jeg gjort meg følgende erfaringer. Noe av det viktigste er å Ikke ta på mer poteter enn at alle får plass uten å ligge dobbelt. Då blir potetene mer sprø og ikke så «kokte». Passe temperatur er ca 7 av 9.( Dette varier sikkert litt fra ovn til ovn ). Følge nøye med slik at det blir sprø men ikke brent. Krydre med paprikakrydder. Store mengder kokos olje. Like godt å ta på mye med engang så man ikke risiker at det steker seg «tørre» og brente. Har på følelsen at meiri smør har letter for å brenne seg fart i platen, foretrekker derfor kokos olje.

    Har du gjort deg noen gode erfaringer?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.