Rømmegrøt og frokostpannekaker

Da har jeg vært to dager på skei og spist hotellmat begge dagene, og det er faktisk ikke så verst. Spesielt frokosten er jo mitt i blinken for oss som er glad i egg og bacon. Gikk rett forbi brøddisken. Det er helt vilt hvor viktig det er med brød for oss nordmenn. Det er mange som spør meg "skal du ikke ha brød?", med et meget spørrende ansiktsuttrykk. Jeg lurer ikke lenger på om jeg har lyst på brød engang. Det frister ikke i forhold til det andre som er å få. Eggerøre, bacon, ost, salatblad, rømme, spekemat og litt potetsalat var på min tallerken. Hærlig 🙂

Så var det over til de pannekakene som jeg snakket om her en dag. Veldig enkle å lage, bare blande 12 egg og en pakke med fløte. Og så steike de på panne. Du kan tilsette noe krydder, men jeg syns det er like greit å tilsette smak etterpå

.

På denne pannekaken har eg godt med philadelphia ost type: grillad paprika (veldig god), Vanlig kokt skinke, crispisalat, paprika, agurk og salatkrydder. Kjempegodt. Nå varierer jeg kjøttet hver morgen for å få litt forskjellige smaker. Neste uke tror jeg at jeg skal prøve en helt ny ost 🙂

 

Så var det middagen idag. Jeg vet det er mange som ikke liker rømmegrøt noe som jeg ikke kan forstå i det hele tatt. Det er jo fantastisk godt. Og her en dag fikk jeg så lyst på det, søkte på internett og fant en blogg som hadde laget det med ekstremt få ingredienser. Jeg tenkte at dette skal jeg også klare.

Fremgangsmåte:

Kok opp et beger seterrømme og 1 dl fløte. Ha i litt salt. La det koke i ca 10 minutter (forsiktig, dette koker over vaaanvittig fort). Så tar du opp i 2 ts med Johannesbrødkjernemel (for et ord). Du må røre en stund før grøten setter seg og får den konsistensen den skal ha. Ha over kanel og litt sukker (dessverre så mistet jeg sukkerskjeen når jeg skulle ha over sukker 🙂 ) og et stort smilende smørøye. Spekemat hører til. Ser det ikke godt ut vel? Dette er nok den letteste matretten jeg kan lage så viss dere har dårlig tid en dag er dette et glimrende alternativ.

Ja da er det helg. Lurer på hva jeg skal finne på i morgen 🙂 Det er bare å følge med. God helg folkens

141 tanker om “Rømmegrøt og frokostpannekaker

    • Kristine: Ja, selvsagt, bare hyggelig det 🙂 Må bare understreke at dette er det min fantastiske Kjetil som har laget – jeg har smakt det tidligere og det er bare SÅ godt! Mmm.. 🙂

  1. Hehe, så enig med det du skrev om brød… Jeg var sist på hotell i oktober, og fikk mange spørsmål om jeg ikke skulle ha brød… Hvem trenger brød til egg, bacon og stekte grønnsaker?

    Og for ikke så lenge siden var jeg ute og spiste med kolleger. Jeg bestilte en salat og fikk brød til. Jeg kom ikke engang på å smake på brødet (og det var sånn ordentlig godt brød). En av mine kolleager hadde bestilt noe annet og fikk ikke brød, og hun satt der og savnet brød… hun fikk såklart mitt 😉

    Jeg er glad jeg kunne nyte den fantastiske salaten uten brød, og uten å savne det engang! Herlig!!!

  2. Tilbaketråkk: Tirsdag 10. mai | Blisunn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.