Bringebærsmoothie

 

Dette er min favorittfrokost over alle! Jeg publiserte dette innlegget 1. april i år og har spist den til frokost flere dager i uken (de fleste dagene av uken) siden. Det går mye på "slump" så noe veiing av ingredienser eller nøyaktighet blir det ikke i hverdagen (og det trengs ikke heller – det blir godt uansett!!). Veldig ofte blir det også "bare" bringebær, egg, fløte og evt. avokado – rett og slett for enkelhetsskyld og etter hva jeg har tilgjengelig. Jeg har også fått svært mange tilbakemeldinger på denne – og flere og flere av venner, familie og ukjente har testet den ut! I LOVE IT!!!

Denne er inspirert av helsemagasinet VOF. Jeg har bare byttet ut Udo's Choice oljen med avokado fordi jeg ikke hadde denne oljen. En nydelig start på dagen!

 • 100 g. frosne bringebær.
 • 2 egg, rå
 • 50 g. avokado
 • 1 ss. Kokosolje
 • 40 g. Kremfløte

Blend alt i en blender til en myk masse. Serveres med en gang! NYDELIG 🙂 

På det siste bildet har jeg bringebærmassen opp på tyrkisk yoghurt – nyyyyydelig kombinasjon 🙂

Næringsinnhold:

 • Energi: 549 kcal.
 • Karbohydrat: 5 g. (4 %)
 • Protein: 17 g. (12 %)
 • Fett: 52 g. (84 %) 
 • Fettsyresammensetning: 31 g. mettet fett, 16 g. enumettet fett, 4 g. flerumettet fett. 

Kommentar:

Jeg synes dette var en veldig god smoothie, som metter bra og gir meg energi lenge. Jeg er glad jeg har funnet et alternativ til min hasselnøtt- og blåbærsmoothie. Ikke fordi jeg har gått lei, men fordi jeg ønsker variasjon og jeg har lenge ønsker en god smoothie (både på smak og på næringssammensetning) som ikke inneholder nøtter. Da kan jeg spare min daglige porsjon nøtter til senere på dagen, Jippi!! 

134 tanker om “Bringebærsmoothie

 1. Tilbaketråkk: Ikke så dyrt å spise sunt | Blisunn

 2. Tilbaketråkk: Dagens måltider er pakket og klar | Blisunn

 3. Denne så kjempegod ut- skal prøves! Henter mye bra inspirasjon her i fra, veldig flott blogg! Jeg lurte på en ting, har du kuttet ut alt av korn eller spiser du for eksempel spelt? Om ikke hvorfor? 🙂

  • Har kuttet ut alt av korn ja, og det inkluderer også spelt. Dette fordi de inneholder gluten og andre stoffer som ikke er bra for tarmsystemet eller helsen vår. Jeg trives mye bedre uten kornproduktene i kostholdet mitt. Spelt er ikke noe bedre alternativ enn andre kornslag, etter min oppfatning. 🙂 Ha en fin dag Ingrid!

 4. Tilbaketråkk: Til og med katten spiser smoothie | Blisunn

 5. Her er en kjempebra og utrolig sunn oppskrift til deg som liker de sunne alternativene:

  ca 50 gr bær ( frossne som du får på butikken) la dei tine natta over, ikke bruk frukt. 2 ss rømme, 1 ss solsikkefrø litt nøtter, 2 eggeplommer el hele egget om du synest det er ok og 1 ss cocosafett ( får på helsekosten) ta i tilegg i 1ss udos choice den får du og på helsekosten, den må du oppbevare i kjøleskapet……kjør det med stavmikser og …velbekomme !

 6. Dette var godt! Og mettende…hvor lenge holder du deg mett på denne? Og hvor lenge kan man ha den ute i romtemperatur, hvis man tar den med? Jeg pröver å finne meg en frokost som holder meg mett i ca 4 timer, da det er lenge mellom frokost og lunsj på skolen..

  • Jeg holder meg mett i 4-5 timer, men dette er svært individuelt, så du må nok finne ut av det selv også:) Jeg har hatt den med til sen frokost/ lunsj på jobben noen ganger, men da står den alltid kaldt. Jeg vet derfor ikke hvor lenge den står deg og er god uten å stå kjølig. Men tror den er aller best kald 🙂

 7. Ser gott ut och bra start på dagen. Går väl med alla möjliga bär, inte bara hallon (bringebär). Får ta och testa. Mycket länkar och tips i Kostdoktorn.

 8. Tilbaketråkk: Kakaosmoothie | Blisunn

 9. Tilbaketråkk: Smoothie-frokost | Fristende lavkarbo

 10. Om man ikke liker klumper av kokosolje i smoothien kan oljen løses opp i litt varmt vann. Has oppi til slutt. Sett igang blenderen igjen noen sekunder umiddelbart etter at «oljevannet» er tilsatt. Vips – ingen klumper i min smoothie ihvertfall. 🙂

 11. Hei.

  Jeg prøvde smoothien og den var utrolig enkel å lage! Jeg manglet kremfløten, men brukte helmelk i stedet og det funket fint.

  Kan du fortelle hvorfor jeg bør bruke kokosolje? Kan den droppes? Jeg hadde oppi en spiseskje, men jeg synes det ble for mye kokosoljesmak og jeg liker den egentlig ikke 🙁 Det ble dessverre så mye at jeg ikke klarte å drikke den opp 🙁

  Jeg gir ikke opp. Vil lage den en gang til, men ville vite effekten av oljen før jeg dropper den. Takk! 🙂

 12. Fungerer denne med blåbær, eller andre bær generelt? Eller krasjer dette med de andre smakene? 🙂 Jeg får helt spasmer av bringebær, med mindre det er andre bær blandet inn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.