En mettende salat inneholder mer enn bare grønt

Noen elsker det, mens andre hater det. Noen påstår at det ikke går an å bli mett av en salat, mens andre bruker det flittig til "slankemat". Jeg kan være enig med alle..

En salat som består av salatblader, agurk og paprika metter ikke, og er ikke et fullverdig måltid. Punktum. Dersom du skal ha et fullverdig måltid av en salat må man ha både en god proteinkilde og en god fettkilde. Salatblandene og grønnsakene gir masse god smak, litt karbohydrater og nyttige næringsstoffer som vitaminer og mineraler, men de vil ikke gjøre deg mett eller gi deg nok energi til å holde maskineriet (kroppen) i gang over lengre tid. 

Fettkilder: Ost, rømme, olivenolje, avokado, nøtter, frø og evt. fett fra kjøtt eller fisk.

Proteinkilder: Egg, skinke, kylling, annet kjøtt, fisk og sjømat, ost

Grønnsakene bidrar altså med karbohydrater, vitaminer, mineraler og masse deilige smaker. 

Klikk på bildene for større visning. 

Jeg har hatt mange varianter av salater i matpakke, til middag og til lunsj. Salat er nydelig – men du må ha mer en bare grønnsaker skal du bli mett og få nok energi og næringsstoffer!

108 tanker om “En mettende salat inneholder mer enn bare grønt

 1. Hei 🙂 Jeg har fått oppskrift på en frokost kanel kake ;P Høres veldig rart ut, men det skal vist være veldig sunn. Jeg lurer på om du kan hjelpe meg med å konkludere om den er sunn eller ei og det er viktig for meg å vite hvor mye karbo det er sånn ca i den.

  1 æg
  100 g. græsk youghurt
  1-2 tsk. flydende sødemiddel
  5 tsk mel.
  2 tsk bagepulver.
  2 tsk vanilje sukker
  50 g. skummetmælkspulver.
  ca. 10 g. kanel.

  Håper på svar 🙂

 2. Jeg har helt dilla på salat om dagen! Jeg lå og tenkte på hva som er proteinkilder og hva som er fettkilder i salatene mine før jeg sto opp i dag, så jeg smilte godt av dette innlegget! Hurra for salat 🙂 Håper du har det bra, og nyter etter-studiene-tiden!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.