Rå eggehviter

Jeg har fått noen spøsmål ang. rå egg i smoothiene, som jeg selv ikke har klart å besvare godt. Både bringebærsmoothien og kakaosmoothien inneholder 2 rå egg per person, etter mine porsjoneringer. Jeg stilte spørsmålet på VOF sin facebookside, og fikk svar både i fra Dag Viljen Poleszynski og et par andre som hadde noe å bidra med – Tusen takk for svar til de som bidrog. Jeg har lagt ut hele dialogen under..

Mye interessant på VOF sine facebooksider, trykk liker så får du oppdateringene du også!

Mitt først innlegg kom litt bort her, dersom du klikker på bildet får du opp hele. Måtte gjøre det sånn for at svarene skulle komme best mulig frem.

202 tanker om “Rå eggehviter

 1. Interessant lesning, men vet ikke om jeg er noe klokere på hva jeg burde gjøre.. jeg lager marsipan med eggehviter og mandelmel, samt eggefluff, så det blir litt rå eggehviter som går ned i løpet av ei uke. Har lite lyst til å kutte det ut!

  • Hei Mira! Nå har jeg lagt ut et oppdatert innlegg – kanskje dette kan gjøre deg noe klokere. Jeg kan ikke si eksakt om du skal ta tilskudd eller ikke, men det er ihvertfall mer utfyllende. Håper det kan være til hjelp 🙂

 2. Vil det sei at dersom eg ete smoothien til frukost kvar dag, så bør eg ta B-vitantilskudd? Og er det då best å ta vanlig B-vitamintablettar, eller er det ulike tablettar som inneheld ulike typar?

 3. En liten kommentar fra meg:

  Jeg har laga min egen versjon av smoothien din;
  Bringenær
  Blåbær
  Activia
  Cocosa
  2 egg

  Jeg ble forferdelig dårlig av denne de to første dagene. I dag byttet jeg ut eggene med ca 100 g cottage cheese. I følge diett.no ble det da tilnærmet like mye proteiner som i to små egg. Dette hadde magen min ingen problemer med! Min konklusjon er derfor at det er ikke sikkert alle tåler disse rå eggene like godt (jeg har iallefall vanligvis ingen problemer med kokte/stekte egg). Lytt til kroppen! 🙂

  • Fint at du har funnet ut det som funker for deg – jeg er helt enig: man skal alltid lytte til sin egen kropp!!
   Liten kommentar til smoothien din: hva med å bytte ut activia med en naturell yoghurt? Så vidt jeg vet (sist jeg sjekket – for en god stund siden altså) så inneholder aktivia en del sukker, kan det stemme? 🙂 Bare et lite tips.

   • Du har rett i at det er litt for mye sukker i Activia! Jeg har brukt det fordi det har hjulpet veldig for min håpløse mage, og da har det vært viktigere enn sukkeret i den. Biola Naturell er et mye bedre alternativ sukkermessig (og mye værre på smak), men nå som jeg nå uansett bruker det i en smoothie bytter jeg til denne når Activia-kartongen er tom. 🙂 Takk for svar!

 4. Tilbaketråkk: Rå egg | Blisunn

 5. Hei! =) Fin side du har her! Tenkte eg bare sko si en liten ting om egg siden diskusjonene var her. =) Kroppen vår klarer ikke å ta opp mer en 30-40 % av proteinene rått. Egget må kokes eller stekes før du inntar det, hvis ikke, så går bare det meste ut av kroppen like fort det kommer inn. Når det er stekt, så tar kroppen vår til seg opptil 95 % av eggets proteiner. =)

 6. Selv om det er teoretisk mulighet for salmonella sies den å være ekstremt lav i Norge. Hun som påpeker at det finnes salmonella er bioressonans terapeut. Det jeg ville kalt kvakksalver, greit nok at folk får tro på hva de vil, men at de skal gi noe livsførende råd fordi de har «funnet» salmonella med en maskin uten noe som helst effekt som kan dokumenteres, det blir søkt…

 7. where can i find wood cut out plans for a charlie brnows Christmas for my yard. eBay is to much.?i live on a lake and its very windy so im afraid the inflatables would pop, so i have searched the web for something like plans to make from wood or from anything charlie brnows christmas to make for my yard. we have themed yard contests here and i want to win!

 8. 890556 724572 Nice post. I learn something far more challenging on different blogs everyday. It will always be stimulating to read content material from other writers and practice slightly something from their store. Id prefer to use some with the content material on my weblog whether you dont mind. Natually Ill give you a link on your internet weblog. Thanks for sharing. 291083

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.