Paleo egg

Oppskrift funnet på bloggen til Sara, Paleoliv. 

Denne oppskriften kommer jeg til å ta med meg videre, perfekt til matpakken, på reisefot eller ut på tur. Enkelt å lage og næringsrikt som bare det 🙂 Det er SÅNN jeg liker det..

Oppskrift (til 6 paleo egg)

 • 6 egg
 • 600 g. kjøttdeig
 • finhakket løk
 • små biter av bacon
 • salt og pepper
 • urter og annet krydder etter ønske (jeg brukte timian og persille)

Kok eggene

Når jeg koker egg legger jeg eggene i en kjele, fyller på med kaldt vann, og setter det på platen. Når vannet er begynt å koke, tar jeg tiden. Til vanlig bruker jeg 4 min for å få smilende eggeplomme, i dette tilfelle tok jeg bare 3 min fordi jeg misstenkte at de kom til å bli litt fastere når de skulle i ovnen. Skyll eggene i kaldt vann og ta av skallet.

Gjør klar kjøttdeigen og bak inn eggene

Bland kjøttdeigen med resten av ingrediensene (smakstilsetningene). Trykk litt kjøttdeig ut på et fat, ha et egg på kjøttflekken og «kle» hele egget inn i kjøttet. Legg de i en ildfast form eller på et brett og steik de i ovnen på ca 190 gradet i ca 25 – 30 min (varierer fra ovn til ovn).

Helt perfekte egg etter min smak 🙂

Paleo egg med stekt søtpotet og nydelig salat.

Paleo egg i matpakken, ut på tur.

Bilde fra da vi spiste matpakken (mobilbilde). Egget har «satt» seg litt mer, men fortsatt saftig og nydelig, også kaldt!

Næringsinnhold per egg (1 egg + 100 g. kjøttdeig)

 • Energi: 284 kcal
 • Karbohydrat: 0,2 g. 
 • Protein: 26,2 g. 
 • Fett: 20 g. 

 

116 tanker om “Paleo egg

 1. Hei, for en flott blogg du har 🙂 Jeg tenkte å prøve meg på paelo utfordringen, men lurer på et par ting:
  Siden man skal spise ren mat, hvorfor er kjøttdeig og bacon lov da? Kjøttdeig går vel ann å få ganske så ren, men er vel alltids tilsatt noe?
  Jeg kommer hvertfall til å bruke bloggen din flittig til innspirasjon når jeg skal lage meg mat 🙂

 2. Lurer bare på hvordan man skal få i seg fiber når man ikke spiser kornprodukter? Er ikke havre egentlig veldig bra for kroppen?

 3. 418491 138223Oh my goodness! a great write-up dude. Thanks a whole lot Nonetheless We are experiencing trouble with ur rss . Do not know why Not able to sign up to it. Maybe there is anybody acquiring identical rss difficulty? Anyone who knows kindly respond. Thnkx 108359

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.