Frokost forslag

I november kuttet jeg ut alt av korn (altså brød, knekkebrød, müsli, pasta, mel osv). Frokost, lunsj og kvelds ble da en utfordring i starten, etter som disse måltidene normalt sett bestod av en form for korn. I dag er jeg ikke i tvil om hva jeg velger – jeg velger mye heller en av alternativene under enn den tørre brødskiven. Jeg har også gjort noen tester på frokoster og blodsukker som er ganske overbevisende for meg om at valget jeg har gjort er riktig for meg. Her finner du "frokost forslag" til deg som ønsker å bytte ut brødskiven. Disse forslagene kan selvsagt også nyttes som lunsj og kvelds. 🙂 

Frokostsalat

Bringebærsmoothie og Blåbær- og hasselnøttsmoothie

Pannekaker av egg

Vanilje yoghurt med jordbærmasse

Eggerøre, skinke, rømme og grønnsaker

Avokado og eple salat

Har også laget en med avokado og banan.

Mandelkjeks

Muffins av egg

Nøttemuffins

Tyrkisk yoghurt er svært populært i vårt hjem. Dersom du ikke får tak i tyrkisk yoghurt er naturell yoghurt et greit alternativ. Jeg har laget mange varianter med tyrkisk yoghurt:

Energirikt måltid før trening

Fløyelsmyk frokost

Bjørnebærfrokost 

Hjemmelaget vaniljeyoghurt

 

119 tanker om “Frokost forslag

 1. Hei,

  er bare nysgjerriig jeg; har du merket noen endringer i f.eks vekt, energi, fordøyelse e.l siden du kuttet ned på karbohydratene?

  • Hei Line,
   Jeg føler meg bedre i magen (uten at jeg hadde spesielt store problemer i utgangspunktet), mer energi, mindre svinginger i blodsukker, altså har jeg jevnt med energi gjennom hele dagen, faktisk uten at jeg spiser like ofte. Dette har jo med at kroppen er mer innstilt på å forbrenne fett.. Når det er sagt så er ikke karbohydratkutt mitt hovudmål, selv om jeg mener at den generelle befolkningen nok får i seg litt for mye karbohydrat. Jeg unngår korn fordi jeg ikke tror det er bra for oss.
   Jeg har skrevet mer om mitt kosthold her.

 2. Ahh, godt med litt inspirasjon. Jeg må ha havregrøten til frokost, men disse kan jo gå som lunsj for meg:-) Så fin den nye headeren var, sommerfølelse!

 3. Hei, den store utfordringen for meg ifht å kutte ut korn er økonomien. Har du merket noen endring i hvor mye du bruker på mat etter at du begynte å kutte ut korn? Har du eventuelt noen økonomiske tips? Hvordan er feks riskaker og puffet ris som erstatning for knekkebrød og kornblanding?

  • Jeg er ikke så flink til å tenke på dette, må jeg innrømme. Jeg har alltid prioritert å lage skikkelig mat, så det går ganske mye penger til dette. Jeg prøver å følge litt med på tilbud, og handle store innkjøp, også finnes det billig og bra mat! F.eks. nakkekoteletter til 23 kr/kg på kiwi for litt siden (til vanlig 30 kr/kg noe som også er billig!), dette er veldig billig OG bra mat! Puffet ris er ok, men er usikker på riskaker – dette har jeg aldri brukt noe av. I dag er det 40 % på frukt og grønt på Ica – løp og kjøp!!! 🙂

 4. Takk for inspirasjon til frokoster! Jeg spiser som oftest en form for omelett eller typisk lunsj/middagsmat til frokost, ettersom jeg heller ikke spiser noe særlig av korn/karbohydrater. Det er vanskelig når man skal spise med andre så kostholdet «skled ut» i påsken, og det merket jeg på kropp og sjel! Kan liksom ikke diske opp med taco til frokost til familien;-) Hehe

  • Jeg er ikke så stor fan av slike barer. Nå har jeg ikke sjekket opp disse spesifikt, men generelt er de ofte tilsatt mye jeg ikke ønsker å spise. Som soya og mel for eksempel. Jeg har heller en pakke mandler i vesken, slik at jeg har noe kjapt dersom jeg blir sulten. Ellers så mener jeg at man bør spise EKTE mat, og jeg føler ikke at disse barene er så veldig ekte..

 5. Jeg har også prøvd lavkarbo diett i en mnd. I begynnelsen fikk jeg energi, den tredje uka ble jeg slapp, svimmel og husket knapt at jeg gikk ut av treningssenteret. Jeg gikk også ned i kg, men måtte gi meg på grunn av mangel på energi. Jeg trener hard styrke 4- 5 ganger i uka + at jeg løper eller sykler. Jeg har kuttet mye ned på karbohydrater, men spiser litt de dagene jeg vet jeg skal yte litt ekstra på trening(intervall el lign) Jeg har lyst til å prøve full lavkarbo igjen, men tør ikke helt. Ga jeg meg for tidlig?

  • Jeg har selv ikke erfaring med lavkarbo/ LCHF – jeg spiser altså ikke etter disse prinsippene. Siden du trener så pass mye mener jeg at du kan ha godt av noe mer karbohydrater dersom du føler dette er «bra for deg», det som er viktig i denne sammenheng er å velge de riktige kildene til karbohydrater. Jeg mener korn bør elimineres fra kosten, så kan poteter/ søtpotet, hvit ris, mye grønnsaker, bær og noe frukt brukes som gode karbohydratkilder. Men her må prøve deg fram til hva som fungerer for deg. Jeg kan ikke gi noe mer konkrete råd basert på så lite informasjon. Beklager det. Lykke til 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.