Hvorfor paleo challenge?

Først av alt: Takk for så mange støttende kommentarer, utrolig gøy at så mange er med/blir med på denne utfordringen, også tusen takk til Cecilie bak bloggen fristende lavkarbo som har skrevet innlegg om meg, og guidet så mange nye lesere til siden min. Det setter jeg pris på 🙂

Hvordan går det med dere? 

Noen som ville ha kallenderen? Versågod: 30 dagar PALEO CHALLENGE

Dag 3 er i gang og jeg har det strålende. Jeg har spist masse god mat, savnet hvitost litt, men kjenner meg klar for å komme meg gjennom disse 30 dagene med æren i behold (ja, det er litt prestisje i dette for meg, les videre..)

Dagens frokost:

Middagsrester fra i går; kotelett + wokede grønnsaker med kokosmelk. Også en kopp kaffi og en 1/2 banan.

Har fått noen spørsmål om hvorfor jeg gjør dette, og her er

mine grunner til å gjennomføre en paleo challenge:

1. Jeg har alltid spist mye melkeprodukter, og aldri testet min toleranse for dette. Jeg tror jeg tåler det godt, men jeg ønsker å være sikker. Eneste måten å være sikker på er å kutte det ut over en periode, for så å reintrodusere det igjen.

2. Jeg er nyskjerrig på hvilke effekt dette kan ha på meg, både fysisk og psykisk.

3. Over tid sniker det seg «mye rart» inn i kostholdet, også i mitt. Som f.eks. mørk sjokolade i tider og utider, pølser når vi griller, sylteagurk, ketchup osv. Dette er ting jeg ikke spiser med god samvittighet, og som jeg har tenkt å begrense og spise mer ekte mat – derfor trenger jeg å «rydde opp» i mitt eget kosthold. Og for meg er det beste å gjøre «alt på en gang» i dette tilfelle.

4. Jeg har alltid spist det jeg har trodd var sunt på gitt tidspunkt (altså; det groveste når jeg var overbesvist om det, og kotelett til frokost når jeg trodde det var det beste) jeg har hatt lett for å «unngå» det jeg selv har hatt lyst på til fordel for noe sunnere (mager kesam i potetsalaten i stedet for seterrømme). Derfor er det viktig for meg å sette meg i en situasjon som mine klienter kan bli stilt ovenfor, å kjenne på «savn/sug» etter noe, rette og slett følge en diett over en gitt tidsperiode.

5. Jeg trenger å kjenne på mestringsfølelse/ måloppnåelse. Jeg har tenkt på paloe challenge lenge, og halveis begynt flere ganger, uten noe forpliktelse eller uten å ha planlagt noe. Denne gangen gjør jeg det 100 % og jeg har samboeren med meg – noe som er utrolig viktig for meg!

6. Jeg håper at det kan inspirere andre til å spise mer ekte mat, mer av maten vi er skapt for å spise, ta en «opprydding» i kostholdet og få mer ut av maten vi putter i oss. Det skaper bevistgjøring, man må planlegge og bruke kreativiteten. Det tror jeg vi alle har godt av!

Er dere med fortsatt? (liker ikke så mye prat, men det var på sin plass i dag..)

Også en liten oppsummering av dagene som har gått..

Jeg har vært på «reisefot» siden tirsdag morgon med mye jobb. Har hatt 13 og 17 timers arbeidsdager, noe som har krevd MYE energi. Og dette har jeg hatt. Maten har vært grønnsaker, egg, laks, koteletter, frukt og kokosmelk. Også har jeg drukket svart kaffi for første gang 😉 Jeg har hatt kokt egg som snacks, 1 kg gulrøtter i bilen i tilfelle, middagsrester til lunsj, og banan som rask energi når jeg ikke har hatt tid til annet. I LOVE PALEO FOOD 🙂 

Oppskrifter kommer, jeg må bare få tid til å lage maten selv (til nå har samboeren laget all maten) og ta bilder. Håper dere henger med, skriv gjerne om deres opplevelser underveis, gi tips og råd her og på facebook siden, så støtter vi hverandre.

Også må jeg igjen tipse dere om Sara sin blogg, Paleoliv. Hun har allerede hjulpet meg med å svare på noen av deres svar i kommentarfeltet under forrige innlegg, og jeg finner mye inspirasjon fra bloggen hennes. Også har hun laget et innlegg om tips til alle oss som starter på paleo challenge – gå inn her og få inspirasjon!

Dagens handleliste..

 

 

162 tanker om “Hvorfor paleo challenge?

  1. Jeg er enda med! Trives kjempegodt på tredje dag. Første utfordring blir allerede i morgen og lørdag; to bursdager og en begravelse.. Masse mat og småsnacks her ja! Jeg skriver litt på bloggen om det, så hvis noen vil følge med så kom innom på kiaratiara.com 😀

  2. Tilbaketråkk: Paleo challenge fullført! | Blisunn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.