Kjøttdeig grateng

Her i huset lager vi ofte en slik "kjøttdeig grateng" som holder til flere måltider. Dette ble mandagens middag på oss begge, tirsdagens lunsj på meg, kvelds på Kjetil og delvis onsdagens lunsj. Sammen med en god salat og rømme er det et ypperlig måltid i farta! 

Jeg brukte:

 • Kjøttdeig
 • Smårettbacon
 • Revet hvitost
 • Tomatsaus – rester fra fredags- pizzaen
 • Rømme 
 • H- melk
 • Squash
 • Løk
 • Sopp
 • Pastinakk

Fremgangsmåte:

Stek kjøttdeigen sammen med løk og bland i tomatsausen. Krydre med salt, pepper og paprikakrydder og/ eller hvitløk og urter. Del squashen i tynne skiver med ostehøvel eller potetskrelleren, og del pastinakken i tynne skiver. Bland sammen litt rømme og h-melk til en "hvit saus". 

Lag på lag:

Ha 1/2 av kjøttdeigfyllet i bunnen av en ildfast form. Dekk til med squash og pastinakk. Hell over den "hvite sausen", og dekk igjen med resten av kjøttdeigfyllet. Stek sopp og bacon til det er gyllent og ha over i formen. Fyll på med revet hvit ost. 

Stekes i ovnen på 200°C til osten er gyllen. 

Får aldri til gode bilder av slike "gratenger", men det smaker nydelig! 🙂

54 tanker om “Kjøttdeig grateng

 1. Tilbaketråkk: Onsdagens matpakker | Blisunn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.